top of page

EP deputātu kandidāti un sarakstu līderi sniegs atbildes uz lauksaimnieku jautājumiem

Šā gada 23. maijā norisināsies biedrības “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome” (LOSP) organizēta tikšanās ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātiem. Tikšanās ietvaros politisko partiju EP vēlēšanu kandidāti un sarakstu līderi tiks aicināti sniegt atbildes par lauksaimniecības nozarei aktuāliem jautājumiem, kas interesē un uztrauc ne tikai lauksaimniekus, bet ir svarīgi visai sabiedrībai kopumā.

LOSP valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis: “Šāda diskusija nepieciešama, lai mēs varētu atklāti un publiski uzdot jautājumus EP deputātu kandidātiem par lauksaimniecības nozarei būtiskiem jautājumiem, cerot saņemt godīgas un tiešas atbildes. Jau šobrīd mēs redzam, atskatoties uz iepriekšējos gados ievēlēto EP deputātu paveikto, ka Latvijas lauksaimniecības nozare ES valstu līmenī ir pārstāvēta vāji, tā smagi nobāl citu valstu EP deputātu izcīnīto priekšrocību ietvarā. Mums ir akūti nepieciešami EP deputāti, kas saprot nozari, izaicinājumus un spēj nodrošināt Latvijas tautsaimniecībai svarīgu jautājumu lobiju EP gaiteņos. Redzēsim, kā sevi parādīs katrs no kandidātiem, lai lauksaimniekiem taptu skaidrāks, par ko balsot vai tieši pretēji - par ko nebalsot, šajās EP vēlēšanās.”


Uz tikšanos ar lauksaimniekiem LOSP šā gada 3. un 10. maijā nosūtīja vēstuli ar aicinājumu visām politiskajām partijām, kas atbilstoši publiski pieejamajiem partiju reitingiem pārsniedz 2 % atzīmi. Uz tikšanos ar lauksaimniekiem aicinātas politiskās partijas un partiju apvienības: "Apvienotais saraksts” (AP), “Jaunā Vienotība” (JV), “Saskaņa” (S), “Nacionālā Apvienība” (NA), “Progresīvie” (P), “Latvija Pirmajā vietā” (LPV), “Latvijas attīstībai” (LA), “Stabilitātei!” (S!), “Suverēnā vara” (SV) un “Zaļo un zemnieku savienība” (ZZS).


Dalību pasākumā apstiprinājušas deviņas no desmit politiskajām partijām, dalību apstiprinājuši deputātu kandidāti no astoņām politiskajām partijām, t. sk.: Reinis Pozņaks un Edgars Putra (AP), Sandra Kalniete (JV), Igors Pimenovs (S), Roberts Zīle, Jānis Grasbergs un Kaspars Gerhards (NA), Elīna Pinto (P), Edmunds Zivtiņš (LPV), Artis Pabriks (LA), kā arī Armands Krauze (ZZS).


LOSP organizētā tikšanās ar EP vēlēšanu kandidātiem norisināsies biedrības pārstāvju sanāksmes ietvaros, klātienē - LR Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, Rīgā, 314. zālē, plkst.: 10:00-12:00.


Biedrība “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome” ir lielākā lauksaimniecības nozares aptverošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas pārstāv vairāk nekā 50 lauksaimniecības organizācijas, kopumā pārstāvot 10 tūkstošus lauksaimnieku un vairākus desmitus tūkstošus lauku iedzīvotāju.

bottom of page